Je herkent het vast wel, donkere kringen onder je ogen. Veel mensen hebben er (wel eens) mee te maken en kan als een bron van ergernis worden beschouwd. Bij donkere kringen heb je het doorgaans over de groef onder je ogen, deze is donkerder dan de kleur van de rest van je huid. Door deze kringen lijk je vermoeider dan je waarschijnlijk bent. Hoewel de kringen soms een symptoom kunnen zijn van een bepaalde ziekte zijn ze vaker juist het gevolg van allergieën, erfelijkheid of toch vermoeidheid.

Oorzaken

Eén echte duidelijke oorzaak is er meestal niet voor deze vervelende kringen, er kunnen namelijk zoveel oorzaken zijn zoals hierboven genoemd. Doorgaans kan het komen door een tekort aan vocht in je lichaam of als je slecht hebt geslapen. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner en kijk je als het ware door de huid heen naar het grijze botvlies van je schedel en de blauwige bloedvaten, dit is de kring. Mocht je dit herkennen zorg er dan voor dat je dagelijks minimaal 2 liter vocht drinkt om de circulatie in je lichaam te verbeteren, maar neem dan wel vocht dat geen alcohol of cafeïne bevat. Zorg ook voor voldoende slaapt per nacht, zo’n 7 tot 9 uur en doe dit elke dag op een vast tijdstip. Hierdoor bouw je rust in je lijf op en ben je minder vermoeid. Tijdens het slapen kun je ook direct je huid verzorgen met een voedende masker die zwelling en verkleuring tegengaat.

Mocht je voldoende drinken en slapen dan kan het zo zijn dat je een allergie hebt, dat je erfelijk bent belast, door medicijngebruik, door het ouder worden of door je voeding. Je kan je laten voorlichten bij je dokter en je bloed laten testen. Zo kun je er achter komen of je ergens allergisch voor bent wat je eerst niet in de gaten had. Bij de dokter kun je ook laten bepalen of het om een erfelijke conditie gaat, mocht dit zo zijn dan heb je domweg gewoon pech. Je kan er wel iets aan doen maar helemaal zullen ze nooit verdwijnen. Donkere kringen kan ook door vitaminegebrek (K, B6, B12), foliumzuur- of ijzertekorten veroorzaakt worden. Dit kun je door je voedingspatroon te veranderen of preparaten te slikken aanvullen. Stoppen met roken zal ook al veel uitmaken. Dit is sowieso niet goed voor je lichaam en huid (denk aan rimpels en een grauw uitziende huid), dus het is beter om direct maar te stoppen.

Dit zijn mijn eigen kringen, lichtjes met foundation gecamoufleerd.

Verzorg en camoufleer

Ben je je donkere kringen meer dan zat en kun je niet echt een oplossing vinden? Verzorg de huid rond je ogen dan goed en breng dagelijks een concealer aan om ze zo min mogelijk op te laten vallen. De huid rond je ogen is zoals eerder gezegd erg dun en heel gevoelig. Donkere kleuren en rimpels verschijnen hier dan ook sneller dan op andere delen van je gezicht. Door de huid dus goed te verzorgen kunnen de kringen al een stuk minder worden. Verzorg dan dagelijks met een oogcrème met vitamine K en SPF om de huid te voeden en te beschermen. Het resultaat is natuurlijk niet direct zichtbaar, daar moet je geduld voor opbrengen. Om meteen resultaat te zien kun je een concealer gebruiken. Het liefst met een gele ondertoon om het blauwe te corrigeren. Deze kleuren (paarsblauw/geel) staan in de kleurencirkel tegenover elkaar en heffen elkaar hierdoor op. Nog beter is om een oranje concealer te gebruiken omdat deze recht tegenover blauw staat in de kleurencirkel. Ik kan mij echter voorstellen dat dit voor jou iets lastiger is te vinden, gebruik dan gewoon een conealer met een gele ondertoon.

Author

Comments are closed.

Pin It