Na een heerlijke zomer achter de rug te hebben, moeten we ons nu dan toch echt weer gaan voorbereiden op een nieuw jaar. Maar dat is zeker niet erg want met de volgende tips ga je straks met een glimlach op je gezicht weer aan het werk.

Shoppen!
Een van de grootste voordelen aan de start van een nieuwe studiejaar is natuurlijk dat je weer de winkels in mag duiken! Nieuwe pennen, agenda’s en niet te vergeten een paar mooie nieuwe outfits om indruk mee te maken. Vergeet daarnaast ook niet om wat handige gadgets aan te schaffen. Neem jij je tablet vaak mee naar college? Dan komt een Samsung Galaxy Tab S2 8.0 hoes met ingebouwde standaard mooi van pas. Hiermee zet je je tablet rechtop neer, zodat jij je handen vrij hebt voor aantekeningen.

Terug in je ritme
Tijdens die lange zomermaanden heb je vaak kunnen uitslapen en waarschijnlijk weinig actiefs ondernomen. Je lichaam raakt hieraan gewend en het kan dus best zijn dat je straks flink wat moeite hebt om weer vroeg je bed uit te komen. Begin daarom weer bijtijds aan het opbouwen van een ritme. Zet je wekker en ga overdag iets actiefs doen. Op deze manier zet je je lichaam weer op werk-modus en kun je straks vol energie aan de bak.

Eerste indruk
Natuurlijk wil je een onvergetelijke indruk maken op je nieuwe studiegenoten. Zorg daarom voor een fantastische outfit voor op je eerste dag. Kies een outfit waar je je meteen goed en zelfverzekerd in voelt. Vergeet naast een leuke outfit niet om ook wat leuke accessoires toe te voegen aan de look. Een mooie tas, opvallende sneakers of misschien wel een hip Blackberry Leap hoesje voor je smartphone. Je gaat je telefoon straks immers weer een stuk intensiever gebruiken, dus dan kan wat extra bescherming geen kwaad!

Stel doelen
Na zo’n lange periode te hebben kunnen doen waar je zin in hebt, is het soms lastig om motivatie te vinden en weer aan de slag te gaan. Een goed middeltje om jezelf mee te motiveren is door doelen te stellen. Maak een lijstje met wat je dit jaar wilt bereiken en wat je van je bucketlist wilt kunnen afstrepen. Denk hierbij niet alleen aan grote doelstellingen voor de langere termijn, maar ook aan kleinere, die je binnen een maand gedaan wilt hebben. Op deze manier zie je al snel resultaat. Bovendien helpt het om jezelf een leuke beloning te geven voor ieder behaalde doel!

Dus, tref de juiste voorbereidingen en ga met een glimlach aan de slag! Welke doelen heb jij jezelf al gesteld voor aankomend studiejaar?

Author

Comments are closed.

Pin It