Biologische of natuurlijke producten zijn veel beter voor jezelf en het milieu dan niet biologische producten. Vaak zitten in niet biologische producten schadelijke stoffen zoals minerale olie, paraffine, parabenen, parfum, SLS enzovoort. Deze stoffen kan je lichaam opnemen, in je bloed terecht komen en je huid- of hormoonhuishouding verstoren. Daarnaast is het ook beter voor het milieu omdat deze minder belast wordt en er komen geen bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht. (bron)

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven als je geïnteresseerd bent in producten zonder schadelijke chemicaliën. De zogenaamde biologische producten waar altijd een keurmerk zoals bijvoorbeeld BDIH of Ecocert aan hangt. Laat je vooral niet misleiden met de term ‘natuurlijk’, die mag namelijk al gebruikt worden op producten als er maar 0,01% aan natuurlijke ingrediënten in zit.

 

Vandaag laat ik jullie drie lichaamsproducten zien die zijn gecertificeerd met het keurmerk Ecocert, ze zijn dus helemaal biologisch met 100% natuurlijke ingrediënten.

Shea Butter van Laboratoire du Haut-Ségala
Shea Butter is bijzonder rijk aan vitamine A en D en stearinezuur. Ze regenereert de zeer droge huid en schijnt ook een geweldige zonnefilter te zijn. Het product zit in een rond blikje met draaidop. De shea butter zit als een echte harde boter in het blikje. Het product is geur- en kleurloos.

 

Bij aanraking smelt het product aan je vingers en wordt het makkelijk smeerbaar op je huid. Het product is goed vettig en laat een laagje achter zodat de droge huid goed gevoed wordt. Ik raad aan om dit voor het slapen in te smeren zodat het de hele nacht kan inwerken. Je huid voelt de volgende dag zacht en gevoed aan.

Dit blikje bevat 150 ml shea butter en kost 15,95 euro via Hempishop.nl.

Rozenbloem water van Laboratoire du Haut-Ségala
Deze rozenbloem water verfrist en reinigt alle huidtypes maar is ideaal voor de rijpere huid. Ze verbetert de huidteint en vult fijne rimpels dankzij samentrekkende eigenschappen. De rozenwater kan gebruikt worden als lotion of tonic door het rechtstreeks op de huid te sprayen of door middel van een wattenschijfje. De geur van de rozenwater vind ik persoonlijk niet zo fijn als dat ik zou verwachten van rozenwater. Het ruikt niet naar rozen maar meer naar een algemeen natuurlijke geur, niet echt definieerbaar vind ik.

 

De rozenwater zit in een BPA-vrij spray fles. De vluchtige ingrediënten gewonnen uit planten vormen de actieve ingrediënten. Elke bloemwater is een delicate huidverzorging dat uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld het gezicht. Het is vrij van conserveringsmiddelen dus is relatief gevoelig waardoor het donker en droog bewaard dient te worden.

Deze fles bevat 100 ml en kost 6,95 euro via Hempishop.nl.

Muskus rozenolie van Laboratoire du Haut-Ségala
Muskus rozenolie wordt gemaakt van de zaden van de Chileense wilde roos die groeit in het AndesgebergteDoor zijn linolzuur heeft het een diep voedende werking op de huid waardoor hij verzacht en hydrateert. Het is bij uitstek geschikt voor de zeer droge huid dus absoluut een uitkomst voor mij.  De olie trekt verrassend snel in de huid en laat een zachte huid achter zonder irriatieplekjes. Ook deze rozenolie ruikt helaas niet naar rozen, eerder naar gewone olie waar je bijvoorbeeld ook mee bakt/frituurt. 

 

De rozenolie zit in een glazen flesje met een pompje zodat de ingrediënten zo goed mogelijk bewaard blijven. De plantaardige oliën zijn verkregen uit de eerste koude persing van zorgvuldig geselecteerde zaden, bloemen of vruchten. Dit proces zorgt ervoor dat deze oliën de essentiële elementen en de actieve eigenschappen bevatten die van nature aanwezig zijn.

Dit flesje bevat 50 ml en kost 17,95 euro via Hempishop.nl.

Author

Comments are closed.

Pin It