Jarenlang heb ik meer de voorkeur gegeven aan mijn auto dan aan mijn fiets. Tegenwoordig zit ik echter veel vaker op mijn nieuwe witte Diva fiets omdat het makkelijk is met kleine boodschapjes en gezellig met mijn kindje voorop. Hieronder geef ik nog eens 5 redenen waarom de fiets zo slecht nog niet is, we zijn tenslotte een echt fietsland!

 

Fietsen is gezond, het zorgt voor een prachtige bips
Door te bewegen gaat je fiets vooruit, en deze beweging is erg goed voor je lichaam. Door te fietsen gebruik je je spieren waardoor ze sterker worden en dus ook de spieren in je billen. En wie wil er nu niet zo’n mooie strakke volle bips? Daarnaast is het goed voor je conditie en je uithoudingsvermogen wat je lichaam gezonder maakt.

Fietsen is leuk, ook met je kind voorop
Fietsen is niet alleen gezond voor je, het is ook leuk om te fietsen! Je kan meer van de omgeving genieten, van het mooie weer, een lekker kleurtje opdoen als de zon schijnt en natuurlijk gezellig met je kind voorop fietsen. Niets is leuker als je kindje nog klein is om samen te fietsen en rond te kijken wat de natuur ons biedt.

Van fietsen word je vrolijk
Er wordt gezegd dat tijdens fietsen dopamine en endorfine vrij komt, dit komt door het bewegen en dit zijn dan ook instant happymakers. Als je dus niet goed in je vel zit stap dan eens op je fiets en maak een lange rit zodat je je weer vrolijker voelt.

Fietsen is gratis en altijd beschikbaar
Een fiets is zelf natuurlijk niet gratis, maar na aanschaf kun je hem zo vaak gebruiken als je wilt zonder extra kosten te maken (zoals je met de auto en het OV uiteraard wel doet). Een fiets hoeft natuurlijk niet duur te zijn, een goedkope fiets kan net zo goed zijn als een dure fiets met 3 nullen op zijn prijskaartje. En daarnaast is je fiets altijd beschikbaar, je hoeft niet te wachten om in te stappen of in de file te staan en je tijd te verdoen. Je kan zelf beslissen wanneer je weg gaat zonder oponthoud.

Je fiets is een mooie accessoire
Een fiets is natuurlijk niet alleen praktisch, het is ook een mooie accessoire. Fietsen zijn tegenwoordig niet alleen maar zwart en old fashion zoals een oma fiets 28 inch, je kan fietsen tegenwoordig in hele hippe kleuren en mooie bijpassende accessoires krijgen. Mijn fiets is bijvoorbeeld wit met daarbij mintgroene fietstassen waar rode rozen op staan te pronken. Zo kun je je fiets heel persoonlijk en fashionable maken!

En de zomer helpt nu natuurlijk ook mee om er lekker eens op uit te trekken met de fiets, kou en wind zijn niet echt aantrekkelijk maar soms heb je geen keuze. Denk dan nog eens; hier word ik en mijn billen alleen maar vrolijk van!

Author

Comments are closed.

Pin It