Beyu eye base

25 mei 2012 26 0

Bij een van mijn ICI Paris webshop bestellingen (van Philosophy producten) kreeg ik dit super leuke testertje van Beyu. Het is een oogschaduwbasis dat in een super schattig klein zilvergrijs tubetje komt. Een oogschaduwbasis is natuurlijk nooit verkeerd, en helemaal zo’n kleine verpakking! Deze kan ik mooi gaan gebruiken op vakantie bijvoorbeeld! Ik zal dan niet veel oogschaduw gebruiken, maar mocht ik er ‘s avonds bijvoorbeeld wel voor kiezen heb ik in ieder geval een oogschaduwbasis in een mini verpakking voor het grijpen.

Wat zegt Beyu
Beyu belooft dat deze oogschaduwbasis de houdbaarheid en intensiteit van je poederoogschaduw verbetert en vermindert ophoping in de oogplooi (crease) waardoor je verzekerd bent van een perfecte oog make-up.

Normaal zit deze oogschaduwbasis in een tube met 7 ml en kost deze 9,95 euro. Ik heb 2,5 ml wat in principe genoeg is om een hele tijd mee te kunnen doen! De textuur van de oogschaduwbasis is crèmig en komt als een ‘drolletje’ uit de tube (haha), je kan het dus gemakkelijk met je vinger aanbrengen. Ook is de tube erg fijn en hygiënisch. Je kunt hiermee perfect de hoeveelheid doseren die je nodig hebt. Het is erg zuinig in gebruik, je hebt maar een klein drupje nodig. Als je teveel aanbrengt gaat het smeren over je ooglid en ligt je oogschaduw alsnog in je crease.

Doet hij wat het belooft?
De oogschaduwbasis heeft een lichte parelmoerglans, maar bij uitwrijven zie je daar vrijwel niets meer van, heel lichtjes misschien. Het zal een neutrale ooglook met matte oogschaduw echter niet ‘verpesten’ zoals de erg shimmery oogschaduwbasis-kleur Sin van de Urban Decay Primer Potions. De oogschaduwbasis van Beyu zal juist je oogschaduw heel mooi omhooghalen, de kleuren komen veel beter tot hun recht! (zie de swatches hieronder). De oogschaduwbasis heeft niet een hele plakkerige substantie maar je oogschaduw blijft wel beter op zijn plek zitten dan zonder. Het had echter wel ietsje plakkeriger mogen zijn zodat je oogschaduw nog beter blijft zitten met bijvoorbeeld warme dagen en eventueel een huilbui.

Boven oogschaduw uit 88 palette met oogschaduwbasis, onder zonder oogschaduwbasis

Prijs/kwaliteitverhouding vind ik prima, maar het doet niet onder voor de Urban Decay Primer Potions. Beyu kost dan welliswaar ‘maar’ 9,95 euro maar dan krijg je ook ‘maar’ 7 ml. Bij Urban Decay krijg je voor 18,00 euro 11 ml, wat toch 4 ml meer is! En als ik dan een keuze zou moeten maken kies ik liever voor Urban Decay omdat daar je oogschaduw zeker niet van zijn plek zal verschuiven, zelfs met water en zeep is een simpele ‘swatch’ er bijna niet af te halen wat met Beyu wel lukt. Dat zegt dus genoeg! Al met al een leuke en prima primer, maar zelf zal ik hem niet aanschaffen. Voor een vakantie of weekendje weg vind hem prima als back-up.

Was jij al bekend met de oogschaduwbasis van Beyu?

26 Comments
 • Mariska
  mei 25, 2012

  UDPP en TFSI zal altijd beter zijn maar misschien is dit een goede budget versie. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd alleen

  • Evelien
   mei 25, 2012

   Dat dacht ik dus ook dat dit een budget versie zou zijn, maar als je de inhoud en de prijs naast elkaar legt maakt het niet zoveel verschil ;-) in beyu zit veel minder dan in udpp, daarom is udpp ook duurder natuurlijk en beyu goedkoper.

  • deijsprinses
   mei 26, 2012

   Voor Beyu betaal je 14 euro voor 10 ml en bij UD 16 euro voor 10 ml.

   • Evelien
    mei 26, 2012

    Dat scheelt niet zo veel vind ik als Beyu een budgetvariant moet zijn ;-) dan heb ik persoonlijk liever UD!

 • Malou
  mei 25, 2012

  Deze kende ik nog niet, ik gebruik een oogschaduwbasis van Essence.

 • Flo
  mei 25, 2012

  Wauw, je ziet echt duidelijk verschil. Maar er zijn dus betere. Ik gebruik meestal niet zoiets, maar gewoon dagcreme ofzo. Zou eigenlijk wel een tubetje aan kunnen schaffen! x

 • Judith
  mei 25, 2012

  Ziet er goed uit!

 • Kayla
  mei 25, 2012

  Lijkt me een fijne budgetprimer..

 • Amanda
  mei 25, 2012

  Ik heb hem ook en vind hem wel fijn! Er zijn idd betere, maar vind hem zeker niet slecht :)

 • beauties
  mei 25, 2012

  ik vond die parelmoerglans net zo mooi :)

 • malu
  mei 25, 2012

  Die is superfijn :D Heb er ondertussen 2 en ze gaan heel lang mee ^^)
  xx

  Enter my Collistar + Club Manhattan GIVEAWAY!!

 • Cynthiiaa
  mei 25, 2012

  De tint komt wel beter uit, true that. Maar ik ben het met je eens, als je eenmaal een goede oogschaduwbasis hebt, dan laat je die wel moeilijker los. ^^ Ik kon het merk nog niet, maar ik blijf vertrouwd bij Too Faced!

 • Lotte
  mei 25, 2012

  Klinkt fijn! Maar ga de volgende keer denk ik voor Urban Decay (ipv Too Faced)

 • Thea
  mei 25, 2012

  Ik heb hem ooit ergens bij gekregen bij de Douglas en hij is nu eigenlijk wel op, het laatste is heel waterig (kan natuurlijk ook door de warmte komen). Ik vond hem heel fijn maar heb eigenlijk ook geen vergelijkingsmateriaal. Ben nu wel benieuwd naar Too Faced en naar Essence.

 • Sarah
  mei 25, 2012

  Deze kende ik nog niet, ik gebruik nu de urban decay primer potion en die blijft geweldig :D

 • Jorinde
  mei 25, 2012

  Klinkt fijn :-)

 • Elana
  mei 25, 2012

  Ik kende dit merk nog helemaal niet eigenlijk. Ik houd het denk ik gewoon bij mn too faced shadow insurance :)
  Liefs,
  xx

 • Bo
  mei 25, 2012

  Zien er goed uit!

 • Karen
  mei 25, 2012

  jammer dat ie niet helemaal goed werkt
  maar idd voor vakantie is het wel handig ;)
  xx

 • LounaBeauty
  mei 25, 2012

  Jammer dat hij niet toppie is! :) Maar indd handig voor onderweg, vakantie enzo ;)

 • Manon
  mei 25, 2012

  ZIet er erg goed uit! Als ik een keer een echt goede primer wil, zal ik gaan voor de too faced shadow insurance denk ik.

 • deijsprinses
  mei 26, 2012

  Ik ben er niet bekend mee maar het product spreekt me wel aan! Je hebt deze alvast overtuigd, nu nog eens lief naar de mama kijken ;)

 • Joyce
  mei 26, 2012

  oh, wauw. wat een verschil! lijkt me fijn spul~!

 • pimpernell
  mei 28, 2012

  Deze doet me denken ana de oogschaduwprimer va Art Deco, zelfs de verpakking is identiek :-)

 • Steffi
  mei 29, 2012

  klinkt niet slecht, ik vind de verpakking toch wel een pluspunt.

 • Michelle
  juni 17, 2012

  Jammer dat hij niet zo goed is als die van Urban Decay!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *